Gayrimenkul Değerleme Raporu Nedir?

Konut kredisi başvurusunda, konutun krediye uygunluğu aranır. Bu uygunluk ise değerleme (ekspertiz) raporu ile belirlenir.

Değerleme raporu, değerleme uzmanı tarafından hazırlanan raporlara verilen isimdir. Bu rapor içeriğinde, gayrimenkule ilişkin hukuki, resmi, tanıtıcı bilgilerin yanı sıra değerin tespitine ilişkin bilgiler ile gayrimenkulün fiziki durumu ve konumu hakkında görsellerde yer alır. Bankalar, değerleme konusunda, değerleme kuruluşlarına talepte bulunur. Derler ki; ekli tapuda belirtilen bağımsız bölüm ile ilgili değerleme raporunun hazırlanarak tarafımıza iletilmesi…  Bu değerleme kuruluşları da ekspertiz raporunun hazırlanması için kendilerine bağlı değerleme uzmanlarını görevlendirirler.

Gayrimenkul değerleme raporu; gayrimenkulün değerinin takdir edildiği bununla birlikte gayrimenkulün teknik özellikleri, konum özellikleri, iç ve dış özellikleri ile tapu ve belediye ile ilgili resmî kurumlarda yapılan araştırmalardan oluşan belgeye verilen isimdir.

 

#Birinci ve İkinci El Konut Yatırımını Etkileyen Riskler Nelerdir? #Kira Geliri Amaçlı Konut ve Ticari Gayrimenkullerin Riskleri Nelerdir? #Oturum Amaçlı Konut Alınamıyorsa Yatırım Amaçlı Başka Bir Konut Almak Mantıklı Mıdır? #Konut Satın Almak İçin Doğru Zaman, Ne Zamandır? #Prim Yapma Potansiyeli Olan Lokasyonların Genel Özellikleri Nelerdir?