Prim Yapma Potansiyeli Olan Lokasyonların Genel Özellikleri Nelerdir?

Konutun bulunduğu bölge gelişmeye açıksa ve o konuta yönelik talep de önümüzdeki dönemlerde artacaksa, o konutla ilgili olarak değer artışı beklememiz doğaldır. Bununla birlikte o konutun fiyatını arttıracak unsurların devreye girmesi de önemlidir. Unsurlar o konutun bulunduğu bölgede nüfus artışı; yeni konutların yapılmasında bir arz kısıtlaması olmasına rağmen bölgeye talebi arttıracak bir sanayi bölgesi kurulması ve bir hastane ya da havaalanı yapılması gibi sıralanabilir.

Bu unsurlara ek olarak söz konusu bölgeye insanların talebini arttırılmasına yönelik olarak bir ulaşım altyapı yatırımının yapılması da sayılabilir. Unutmamak gerekir ki ulaşım altyapılarının yapılması çalışılan yerle yaşanılan yer arasındaki erişim süresinin kısalması açısından önemlidir. Bu durumda insanların o bölgeye erişimleri daha ucuz, zahmetsiz ve kısa sürede olacağından bölgeye yönelik talep artmaya başlar. Kısacası bir bölgenin görünür gelecekte diğer bölgelere oranla nüfusunda artış bekleniyorsa veya o bölgenin ulaşım erişim imkanları aratacaksa prim potansiyelinden söz edilebilir.

#Birinci ve İkinci El Konut Yatırımını Etkileyen Riskler Nelerdir? #Kira Geliri Amaçlı Konut ve Ticari Gayrimenkullerin Riskleri Nelerdir? #Oturum Amaçlı Konut Alınamıyorsa Yatırım Amaçlı Başka Bir Konut Almak Mantıklı Mıdır? #Konut Satın Almak İçin Doğru Zaman, Ne Zamandır? #Prim Yapma Potansiyeli Olan Lokasyonların Genel Özellikleri Nelerdir?