Tapu Haciz Kaldırma

İcra takibi aracılığı ile tapudaki mevcut hacizlerin kaldırılması adına borcun tamamının ödenmesi gerekir. Borcun ödenmesi ile birlikte Sakarya tapu haciz kaldırma süreci devreye girmektedir. Bu kapsamda asıl alacaklı ya da alacaklı tarafın vekili yani avukatı, ödemeye dair bir dosya talebinde bulunmalıdır. 

Borç ödemesi yapıldıktan sonra dosya tahsilat harcının da yatırılması mecburidir. Bu uygulamaların her biri hayata geçirildikten sonra Sakarya Tapu Müdürlüğü makamına müzekkere kaleme alınmalıdır. Müzekkere yazımı sonrasında da haciz hükmü kaldırılacaktır. 

Sakarya Hisseli Tapuda Haciz Kaldırma

Sakarya hisseli tapuda haciz kaldırma işlemlerinin olumlu sonlandırılabilmesi için öncelikli olarak durumun tam olarak anlaşılması ve netleştirilmesi gerekir. Bu kapsamda hisseli tapunun ne olduğunu kısaca özetlemek gerekirse;

  • Taşınmaz üzerindeki hak sahibi kişinin birden fazla olduğu durumlardır. 
  • Kişilerin adının ve sayısının yer aldığı bir tapu çeşididir. 
  • Taşınmazlar bir kişiye ait olduğu gibi aynı zamanda birden fazla kişiye ait de olabilmektedir.

Bu durum herhangi bir sorun yaratmamaktadır. Fakat süreç bazı dönemlerde zorlaşabilmektedir. Örneğin, mevcut tapuya haciz istemi geldiğinde taraflar arası bazı sıkıntılar yaşanabilmektedir. Benzer bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda Sakarya tapu haciz kaldırma avukatlarından destek alabilirsiniz. En sağlıklı bilgiye erişim sağlamak ve sürecinizi sorunsuz sonlandırmak için profesyoneller ile iş birliği içinde olmanız çok daha faydalı olacaktır. 

Tapuda Haciz Kaldırma Kaç Gün Sürer?

‘’Tapuda haciz kaldırma kaç gün sürer?’’ sorusu pek çok kişinin merak ettiği konu başlıklarından bir tanesidir. Süreç içinde belirli bazı şartların yerine getirilmesi gereklidir. Mevcut kriterler hayata geçirildikten sonra haczin kalkma süreci de başlamaktadır. 

Sakarya tapu haciz kaldırma avukatları bu kapsamda merak ettiğiniz tüm soruları cevaplamaktadır. Kısaca bilgi vermek gerekirse mevcut olan haczin borcu ödendiğinde işlemler kaldırılmaktadır. Bunun için her sürecin kendi özelinde bir zaman çizelgesi mevcuttur. Örneğin, borçlu taraf borçlarını belli bir zaman dilimi içinde ödeyeceğini ilgili makamlara taahhüt eder ise bu durumlarda da konutlara uygulanmış olan hacizler kaldırılır. Aynı zamanda bazı senaryolarda taşınmazların üzerindeki hacizler kendiliğinden de kalkabilmektedir. Bunun yaşanabilmesi için alacaklının altı ay içinde haczedilen konutun satışını yapmaması gerekir. 
 

#Birinci ve İkinci El Konut Yatırımını Etkileyen Riskler Nelerdir? #Kira Geliri Amaçlı Konut ve Ticari Gayrimenkullerin Riskleri Nelerdir? #Oturum Amaçlı Konut Alınamıyorsa Yatırım Amaçlı Başka Bir Konut Almak Mantıklı Mıdır? #Konut Satın Almak İçin Doğru Zaman, Ne Zamandır? #Prim Yapma Potansiyeli Olan Lokasyonların Genel Özellikleri Nelerdir?